Doar cafea de cea mai buna calitate

 Cafea din Brazilia

Brazilia produce aproximativ o treime din cafeaua de pe glob. O mare parte a cafelei din Brazilia este cunoscuta sub numele portului prin care este livrata, Santos. Bourbon Santos și Brazilia Cerrado sunt utilizate pe scară largă ca bază pentru amestecurile de espresso de calitate. Cafeaua brazilian este de obicei procesata natural.
Daca faci cunosinta cu lumea cafelei de specialitate, Brazilia este originea potrivita pentru debutul tau.  Aroma clasica face ca boabele din aceasta tara sa fie preferate pentru blendurile de espresso. Cauti o cafea fara surprise? Brazilia este intotdeauna cafeaua potrvita. Cremoasa, corpolenta, dulce, potrivita atat la espresso cat si la ibric. Prajim aceasta cafea mediu pentru a te putea bucura de textura ei absolut minunata.

Origine: Brasil Santos
Varietate: Bourbon, Catuai
Altitudine: 1200-2000m
Procesare: pulped natural
Corp: plin .
Aciditate: scazuta
Note: migdale, ciocolata, zahar brun

Cafea din Costa Rica

Costa Rica ofera condiții excelente de creștere pentru cafea și cu siguranță produce unele dintre cele mai bune cafele din lume. Cafelele cultivate in munții din Costa Rica sunt unele din cele mai echilibrate de pe glob.
Esti un bautor de cafea pretentios? Costa Rica iti va oferi cu siguranta intotdeauna o experienta senzoriala de neuitat. Excelenta in espresso si alte metode de preparare, aceasta cafea din zona Tarrazu este definite de un corp unic, plin insotiti de note subtile de fructe si nuci.

Varietate: Caturra, Catuai
Altitudine: 1200-1800m
Procesare: spalata
Corp: plin, cremos
Aciditate: medie-scazuta
Note: ciocolata, fructe, nuci, citrice

 Cafea din Columbia

Columbia produce în mod tipic aproximativ 10% din cafele lumii si este acum pe locul al treilea, după Vietnam și Brazilia. Cea mai mare parte a cafelei columbiene este de înaltă calitate. Boabele sunt procesate prin spalare. Cafeaua columbiană este crescuta de-a lungul celor trei lanțuri muntoase din nordul Anzilor, care taie Columbia de la nord la sud. Supremo este clasificarea cea mai inalta pe care o pot primi boabele columbiene si asta inseamna un procent foarte mic de defecte, dimensiuni mari ale boabelor, toate acestea realizate printr-o selectie atenta si o grija sporita in timpul procesarii. Columbia va fi intotdeauna o alegere inspirata pentru bautorii de espresso dar si pentru cei care prefera cafeaua la ibric sau la filtru. Notele fine de vanilie si migdale vor reusi sa va revigoreze in fiecare dimineata.

Origine :Columbia Supremo
Varietate:Bourbon, Cattura
Altitudine: 1200-2000m
Procesare: spalata
Corp: ridicat
Aciditate: medie
Note:caramel, migdale, vanilie, fructe rosii

 Cafea din Ethiopia

Etiopia este locul de nastere al copacului Arabica. Cireșele de cafea sălbatice sunt încă recoltate de triburi de pe munți . În estul Etiopiei arborii de cafea sunt crescuti la mari inaltimi pe loturi mici și ferme. Aceste cafele pot fi numite Longberry Harrar (boabe mari), Shortberry Harrar (boabe mai mici) sau Mocha Harrar (peaberry). Cea mai renumita dintre aceste cafele este Yirgacheffe, care are o aciditate placuta de fructe si corp elegant.
Vrei o cafea surprinzator de parfumata, florala si fructata? Esti pregatit sa iti continui periplul prin originile lumii si ai trecut deja de cafelele din America Centrala si de Sud? Incearca Etiopia! Delicioasa in cappuccino, uimitoare intr-un shot dublu sau triplu de espresso.

Varietate:Heirloom
Altitudine: 1900-2000m
Procesare: spalata, uscata la soare
Corp: mediu
Aciditate: ridicata
Note: fructe, flori, iasomie, ceai negru, caramel

 Cafea din Kenya

Kenya are o reputație pentru exportul de cafea boabe de înaltă calitate. Cele mai multe cafele din Kenya sunt cultivate în ferme foarte mici, iar cultivatorii sunt răsplătiți cu prețuri ridicate pentru boabe de înaltă calitate. Principala regiune în creștere, în Kenya, se extinde la sudul muntelui Kenya în apropiere de capitala Nairobi. Cafeaua din Kenya este în general procesata prin salare și clasificata în funcție de dimensiunea boabelor. AA înseamnă cel mai mare bob, urmată de clasele A și B. Prajim aceasta cafea city+ pentru a pastra dulceata si corpul si a pondera aciditatea ce face aceasta cafea sa para neimblanzita. Recomandam a fi consumata la espresso, V60, Aeropress sau Chemex

Varietate: SL-28, SL-34, bourbon
Altitudine: 1700 -1800 m
Procesare: spalata, uscata la soare
Corp: delicat .Aciditate: ridicata
Aciditate: ridicata
Note: mango, citrice, coacaze

 Cafea din Guatemala

Unele dintre lumi cele mai bune specialități de cafea este produs în zona centrală din Guatemala. Cele mai cunoscute regiuni producatoare sunt: Antigua, Coban și Huehuetenango. Cafelele guatemaleze de înaltă calitate sunt produse folosind metoda procesarii prin spalare. Cafea din Guatemala este adesea sortata pe graltitudini, boabele recoltate de la cele mai inalte cote fiind clasificate SHB (Strictly Hard Bean).
EP inseamna European Preparation adica inca o sortare manuala pentru cei mai pretentiosi client, cei europeni, stiut fiind faptul ca pe continental American, calitatea cafelei consummate nu este atat de importanta.
O cafea de o cremozitate uimitoare, perfecta pentru ibric dar excelenta si la espresso sau French press. Va este dor de gustul classic al cafelei cu note de ciocolata cu caramel? Nimic mai simplu. Guatemala v ava sadisface exigentele.

Varietate:Bourbon, Caturra, Catuai
Altitudine: 1600-1700m
Procesare: spalata
Corp: mediu, rotund
Aciditate: dulce, fructata
Note:zahar brun, ciocolata, caramel, fructe confiate

 Cafea din India

Este cafeaua perfecta pentru amatorii de espresso. Aciditatea scazuta si corpul plin o fac ideala pentru aceasta modalitate de preparare.
Este plantata la altitudini de peste 1500 m culeasa manual procesata prin spalare si sortata pentru dimensiunea AA .Prezinta note telurice , condimente exotice o aciditate usoara si o aroma complexa.
Cafelele produse în India au mai multe în comun cu cafele indoneziene decât cele cu cele din Africa sau din Peninsula Arabică. Bune cafele indiene sunt cultivate în statele din Karnatka (fostă Mysore), Kerala și Tamilnadu (fostul Madras). În anii buni aceste cafele pot conține aciditate ca a cafelei din Guatemala iar corpul plin ca al cafelelor din Java. Aceste cafele sunt cunoscute pentru aromele lor unice picante de nucșoară, cuișoare, nucșoară și piper datorate arborilor invecinati plantatiei.
O experienta de neuitat, o cafea exotica, luxurianta, surprinzatoare.

Varietate:SLN 9
Altitudine: +1500m.
Procesare: spalata
Corp: mediu.
Aciditate: blanda
Note: nucsoara, cuisoare, piper
0