Decaf?

 In Uncategorized

Consumam sau nu cafea decofeinizata?
Noi nu. De ce? Pentru ca majoritatea cafelelor folosite ca materie prima pentru cafeaua decofeinizata sunt varietati de robusta ce contin foarte multa cofeina. Cofeina extrasa la decofeinizare este comercializata catre producatorii de bauturi racoritoare cofeinizate si/sau energizante si marile lanturi de producatori de medicamente.
Procesul de decofeinizare cel mai ieftin implica inmuierea boabelor de cafea verde (robusta) in apa fierbinte, apa ce extrage odata cu cofeina si aromele din cafea. Aceasta apa dupa extractia cofeinei din ea este apoi varsata iarasi peste cafea pentru a returna o parte din aromele extrase. Nu mai mentionam metodele de extractie a cofeinei cu compusi chimici ce sunt turnati peste cafeaua verde. De ai oferi unui cardiac sau unei femei insarcinate cafea ce contine chimicale si care la baza are o robusta? Intotdeauna am recomandat celor cu diverse afectiuni sa consume arabica 100% preparata printr-o metoda care implica un timp de extractie cat mai scurt pentru a oferi in ceasca o cantitate cat mai mica de cofeina.
Esti insarcinata sau ai probleme cu inima? NU consuma robusta, nu prepara cafeaua la ibrik sau french press care presupun imersie de lunga durata in apa fierbinte in schimb bucura-te de un espresso sau ristretto sau un cappuccino din arabica proaspat peajita.
Avem clienti cu probleme de sanatate care consuma fara probleme cafea desi medicii au recomandat eliminarea cofeinei din alimentatie. De ce? Pentru ca personalul medical nu face diferenta intre cafeaua la dozator sau plicurile de 3 in 1 care contin robusta si multe alte substante precum antiaglomeranti, arome sintetice, indulcitori, coloranti etc si cafeaua proaspat prajita.

Alegeti in cunostinta de cauza. Informati-va si nu lasati pe altii sa aleaga pentru dumneavoastra.
Cafeaua buna, din surswe sigure, proaspat si cu grija prajita, nu va poate face rau.

Recent Posts

Leave a Comment

0